Putujete sa bebom? Evo šta treba da znate kako biste prošli bez stresa i nervoze, verujte da je moguće

Vesti 29.03.2024 12:23 0

Nosilljke za bebe mogu biti zgodne za navigaciju aerodromima, posebno ako su vam ruke zauzete nošenjem prtljaga...

dete

Shutterstock

Putovanje avionom sa bebom ili malim detetom može biti prilično zastrašujuće, posebno ako ste novopečeni roditelj. Međutim, uz određenu pripremu i planiranje, to može biti glatko iskustvo bez stresa za vas i vašu bebu.

Neki saveti kako da vaše putovanje bude bezbrižno uključuju rezervisanje direktnog leta kad god je to moguće, pakovanje dosta grickalica i poneti sa sobom neke igračke ili igrice kako biste zabavljali vaše dete tokom leta.

dete

Shutterstock

 

Evo nekoliko saveta koji će učiniti vaše putovanje lakšim:

  • Rezervacija: Rezervišite letove u vreme je verovatno da će se vaše dete dobro odmoriti, na primer tokom dremke ili odlaska na spavanje. Takođe, zakažite letove koji su u skladu sa prirodnim ritmovima vašeg deteta. Ako vaša beba spava tokom vašeg leta, stvari će biti lakše.
  • Pakujte mudro: u svoju torbu za nošenje spakujte sve osnovne stvari, kao što su pelene, maramice, dohrana/majčino mleko, grickalice, dodatna odeća, igračke i udobne stvari. Spakujte više nego što mislite da će vam trebati u slučaju kašnjenja.
  • Izaberite prava sedišta: Ako je moguće, odlučite se za pregradna sedišta ili sedišta sa dodatnim prostorom za noge. Ovo će vam dati više prostora za manevrisanje i obraćanje pažnje na potrebe vašeg deteta.
  • Ponesite zabavu: Spakujte razne igračke, knjige i igrice kako biste zabavljali svoje dete tokom leta. Razmislite o preuzimanju nekih aplikacija ili video snimaka prilagođenih deci na svoje elektronske uređaje.
  • Obucite se udobno: Obucite svoje dete u udobnu odeću i više slojeva. U avionima može biti hladno, pa ponesite ćebe ili džemper.
  • Hranjenje tokom poletanja i sletanja: Nega ili davanje flašice vašem detetu tokom poletanja i sletanja može pomoći u ublažavanju pritiska u ušima i nelagodnosti izazvanih promenama vazdušnog pritiska.
  • Imajte na umu bol u ušima: Ako vaše dete oseti bol u uhu tokom leta, ohrabrite ga da proguta tako što ćete mu ponuditi cuclu, dojenje ili flašicu. Grickanje ili pijenje vode takođe može pomoći.
  • Ostanite smireni i strpljivi: ostanite mirni i strpljivi, čak i ako vaše dete postane nervozno ili nemirno tokom leta. Pokušajte da im odvratite pažnju igračkama ili aktivnostima i ne brinite o tome šta drugi putnici mogu da pomisle
  • Koristite nosiljke za bebe ili kolica: Nosilljke za bebe mogu biti zgodne za navigaciju aerodromima, posebno ako su vam ruke zauzete nošenjem prtljaga. Kolica takođe mogu biti zgodna za prevoz vašeg deteta kroz aerodrom, ali imajte na umu pravila avio kompanije u vezi sa korišćenjem kolica.
  • Budite spremni za bezbednost: Upoznajte se sa propisima TSA u vezi sa putovanjem sa bebama i malom decom, uključujući pravila o tečnostima, hrani za bebe i opremi kao što su kolica i autosedišta.
  • Uzmite u obzir vremenske zone: Ako putujete kroz vremenske zone, postepeno prilagođavajte raspored spavanja vašeg deteta nekoliko dana pre vašeg putovanja da biste smanjili vremensko kašnjenje.
  • Zatražite pomoć kada je potrebna: Ako vam je potrebna pomoć, ne oklevajte da pitate stjuardese ili saputnike. Većina ljudi ima razumevanja i spremna je da pomogne, objašnjava Hola!.

     

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading