POSNE TUNA ŠTRUDLE Za pravo gurmansko zadovoljstvo , sočne i slasne a mekane kao duša
Drugačije posne štrudle voleće i oni koji mrse.
Potrebno je
Za testo:
- 250 ml tople vode
- 1 kašika šećera u kristalu
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice pune soli
- 550 g belog brašna
- 1.5 dl ulja
Za fil:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 ceo praziluk
- 2 ravne kašike slanog začina
Za premazivanje:
- 3 kašike posnog majoneza
- 100 g sirovog susama
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu i šećer pa dodajte kvasac i ostavite da nadođe. Nadošlom kvascu dodajte ulje i so, pa postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zamesite testo. Od navedene količine dobićete 2 štrudle. Podelite testo na 2 dela pa pustite 30 minuta da naraste. Za to vreme, pravite fil. Propržite sitno seckan praziluk sa malo bibera, pa dodajte tunjevinu i so. Testo razvaljajte oklagijom pa polovinom fila nafilujte štrudlu. Ponovite postupak još jednom. Štrudle naređajte u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite posnim majonezom. Pospite susamom. Pecite štrudle 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)