ARAPSKI KOLAČ Čokoladna rapsodija koja se pravi brzo i lako, kao osmišljena za uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 120 g ovsenih pahuljica
- 200 ml toplog mleka
- 2 jajeta
- 2 banane
- kesica vanilinog šećera
- 40 g kakao praha
- kašičica praška za pecivo
Za posipanje
- orasi
- čokoladne mrvice
Za glazuru
- 100 grama čokolade
- 40 ml mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite ovsene pahuljice pa ih prelijte toplim mlekom, i ostavite potopljene 10 minuta. U drugoj posudi razbijte jaja, pa dodajte izgnječene banane i vanilin šećer. Žicom dobro sjedinite smesu. Dodajte kakao prah i prašak za pecivo, pa sve promešajte. Dodajte pahuljice sa mlekom pa opet promešajte. Smesu izručite u pleh obložen papirom za pečenje pa ravnomerno rasporedite. Pospite čokoladnim mrvicama i rendanom čokoladom. Pecite kolač oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpici na šporeti otopite čokoladu sa ključalim mlekom, uz neprestano mešanje, da dobijete glazuru. Gotov kolač prelijte čokoladnom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ Sa mlevenim keksom, nit se kuva, nit se peče, a uspeće i početnicima
Ako volite keks, ovaj kolač ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TART SA LIMUNOM Kraljevski desert koji se topi u ustima, za pravo uživanje
Fenomenalni kolač uspeće svima, pa i potpunim početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
LAŽNA KREMPITA Gotova za tren oka, a mekana kao duša
Savršen kolač koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)