IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Sastojci:
1 kilogram rečne ribe
200 ml ulja
Možda vas zanima:
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.
Možda vas zanima:
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.
Možda vas zanima:
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.
200 ml kuvanog paradajza
200 ml belog vina
1 paprika
5 glavica crnog luka srednje veličine
5 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
2 šargarepe srednje veličine
1 limun
peršun, celer, lovorov list po ukusu
so i biber po ukusu
Priprema:
Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usolite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinstaju na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte još 10-20 minuta.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
Komentari(0)