IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.

riblja čorba
Shutterstock

Sastojci:

1 kilogram rečne ribe

200 ml ulja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

200 ml kuvanog paradajza

200 ml belog vina

1 paprika

5 glavica crnog luka srednje veličine

5 čena belog luka

1 kašika mlevene paprike

2 šargarepe srednje veličine

1 limun

peršun, celer, lovorov list po ukusu

so i biber po ukusu

Priprema:

Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usolite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinstaju na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte još 10-20 minuta.

Komentari(0)

Loading