KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
Šta je špikovanje?
Probijanje rupa u mesu i začinjavanje mesa slaninom, povrćem ili drugim prilozima naziva se špikovanje.
Postoje 2 metode špikovanja
Špikovanje mesa šupljom iglom
Možete da špikujete šupljom iglom, tada proizvod koji ubacujete nasečete na tanke i dugačke trake, i ubacite u šupljinu igle. Kada se ubode u meso, proizvod ostaje u mesu i pojavljuje se samo malo na površini.
Špikovanje mesa rezovima
Možete i da koristite drugu metodu,da pravite rezove. Najčešće se špikuje ubadanjem kroz razreze, uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana. Možete i da napravite mali rez na mesu, u koji se stavljaju prilozi. Špikovanje rezovima se radi sa oštrim nožem.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Komentari (0)