KOJE VRSTE PAVLAKE POSTOJE? Kisela ili slatka, nije isto koju ćete da koristite
Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..
1. Pavlaka za kuvanje
Najčešće se koristi za pripremu slanih jela (piletina sa pavlakom i sl). Nezaslađena je pa ako dodate šećer u nju, možete da je koristite i za pripremu slatkiša.
2. Umućena pavlaka
Umućena pavlaka je izuzetno ukusna, ima visok sadržaj masnoća (preko 30 %), i najčešće se koristi za ukrase i nadeve. Dobija se tako što pavlaci dodate šećer pa mutite mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Uglavnom se prodaje u obliku spreja, a možete i sami da je napravite.
3. Kisela pavlaka
Kisela pavlaka po ukusu slična kiselom mleku, pogodna je za pripremu slanih i slatkih jela.
4. Slatka pavlaka
Ako je umutite mikserom dobićete umućenu pavlaku. Zbog slatkog ukusa, savršena za torte, kremove, kolače.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)