POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g krupnog pasulja
  • 500 g crnog luka
  • suvi biljni začin
  • mlevena začinska paprika
  • biber u zrnu
  • 2 dl ulja
  • so

Priprema:

Pasulj proberite pa ga operite i potopite vodom. Ostavite potopljeno preko noći. Sutradan kuvajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne raskuva. U tiganju, na zagrejanom ulju, pržite, oko 15 minuta, crni luk sečen na rebarca. Začinite suvim bijljnim začinom i mlevenom začinskom paprikom. U pleh ređajte red pasulja, red luka i bibera. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red treba da bude red luka. Po potrebi malo dosolite. Protresite pleh da ujednačite smesu. Pecite oko 20 minuta na jakoj temperaturi, pa smanjite i ostavite da se krčka. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading