POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.

baron torta
Printscreen/Youtube

Potrebno je

Za 4 kore

  • 80 g rendane posne čokolade
  • 3 čaše kisele vode
  • 2 kašike posnog mlevenog keksa
  • 2 čaše šećera
  • 4 kašike kakaoa
  • 1 kesica sode bikarbone
  • 20 kašika brašna
  • 8 kašika ulja
  • 6 kašika džema

Za prvi fil

  • 400 g šećera 
  • 500 ml vode
  • 4 pudinga od čokolade
  • 200 g posnog mleka u prahu
  • 100 g posne čokolade
  • 400 g šećera
  • 100 g šećera u prahu

Za drugi fil

  • 300 ml vode
  • 500 g malina
  • 200 g šećera
  • 3 pudinga od maline

Za glazuru

  • 200 ml biljne slatke pavlake
  • 200 g posne čokolade

Priprema

U jednoj posudi sjedinite posnu čokoladu, kiselu vodu, posni mleveni keks, kakao, džem, sodu bikarbonu, brašno, ulje i šećer. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte smesu. Pecite koru oko 10 minuta na 180 stepeni. Ponovite postupak za 3 preostale kore. U pleh u kojem ste pekli kore stavite prvu koricu sa papirom na gore, pa ga skinite. Onda pravite prvi fil. Stavite u šerpu šećer da prokuva sa vodom a u ostatku vode razmutite puding i posno mleko. Zakuvajte sve, a kada se zgusne dodajte posnu čokoladu. Sve mešajte dok se ne otopi, a zatim pustite da se prohladi. Zasebno umutite šećer sa šećerom u pravu, pa sve sjedinite. Ostavite sa strane i pravite drugi fil. U šerpu stavite vodu, maline i šećer da prokuva, a u preostalih razmutite pudinge od maline, pa zakuvajte. Ostavite da se malo prohlade. Preko kore filujte filom od malina, pa filom od čokolade, pa korica sa papirom, pa filovi. U jednoj šerpici otopite biljnu slatku pavlaku sa posnom čokoladom. Čim se torta stegne, okrenite tacnu i prelijte je glazurom. Prelijte glazuru preko torte. Umutite biljni šlag. Dekorišite tortu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading