SOM U SLASNOM UMAKU Posni ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretan ručak za dane Uskršnjeg posta, nećete ni da primetite da nedostaje meso.

som u umaku
Shutterstock

Potrebno je
 

  • 6 šnicli soma
  • 2 glavice crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 200 g svežeg paradajza
  • 200 g sveže paprike
  • 2 dl belog vina
  • 2 dl ulja
  • peršunov list
  • malo brašna
  • biber
  • so

Priprema

Posolite šnicle soma pa ih uvaljajte u brašno i propržite na vrelom ulju. Izvadite pa na tom ulju propržite seckan crni luk, sečenu papriku, paradajz i šampinjone. Dinstajte dok ne omekša, pa posolite i pobiberite. Zatim dodajte peršunov list i sipajte vino. Umakom prelijte pržene šnicle. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!

 

 

Komentari (0)

Loading