SOČIVO SA SLANINOM Konkretan ručak za celu porodicu, zdrav i ukusan, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Jelo "na kašiku" zagrejaće vam dušu i telo, a imaćete rućak za nekoliko dana.

sočivo sa slaninom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g sočiva
  • 300 g slanine
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 1 list lorbera
  • 2 krompira
  • 1 šargarepa
  • so
  • biber
  • kurkuma

Priprema

Skuvajte sočivo onako kako inače kuvate. U jednom tiganju propržite luk i beli luk, slaninu i šargarepu. Dodajte paradajz pire i lorber. Dobro promešajte. Sjedinite sa  kuvanim sočivom i vodom u kojoj je kuvano. Dolijte još malo vode po potrebi. Dodajte so i biber. Dodajte krompir. Kuvajte 40 minuta dok sočivo ne omekša i voda ne ispari. Na kraju kuvanja, dodajte pola kašičice kurkume.

 

hleb ispod sača

DOMAĆI HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden

19:00

26 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading