SOČIVO SA SLANINOM Konkretan ručak za celu porodicu, zdrav i ukusan, pravi raj za nepca
Jelo "na kašiku" zagrejaće vam dušu i telo, a imaćete rućak za nekoliko dana.
Potrebno je
- 400 g sočiva
- 300 g slanine
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika pirea od paradajza
- 1 list lorbera
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- so
- biber
- kurkuma
Priprema
Skuvajte sočivo onako kako inače kuvate. U jednom tiganju propržite luk i beli luk, slaninu i šargarepu. Dodajte paradajz pire i lorber. Dobro promešajte. Sjedinite sa kuvanim sočivom i vodom u kojoj je kuvano. Dolijte još malo vode po potrebi. Dodajte so i biber. Dodajte krompir. Kuvajte 40 minuta dok sočivo ne omekša i voda ne ispari. Na kraju kuvanja, dodajte pola kašičice kurkume.
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
TORTA OD ŠARGAREPE BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepogrešiva kombinacija za ukus koji se pamti
Neodoljiva poslastica, zdrava i ukusna, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BATACI U PARADAJZ SOSU Sočni i aromatični, klasik na drugačiji način
Ako volite batake, ove u paradajz sosu ćete da obožavate.
NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME BEŠAMEL SOSA Uradite ovo i svi će vam tražiti recept
Česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama, proverite da li ih i vi radite.
KROASANI Vazdušasto i mekano pecivo, za pravo zadovoljstvo, a mirišu na ljubav
Mekani i neodoljivi, najbolje ih služite za doručak uz kafu.
Komentari (0)