Suptilne razlike: Ovih DESET stvari prave distancu između džentlmena i običnog muškarca

Vesti 09.06.2023 20:22 0

Biti džentlmen je stvar izbora. Ne izbor napravljen jednom ili dvaput tokom života, već niz izbora napravljenih svakog dana...

shutterstock

Shutterstock

Dakle, koji su to izbori koji odvajaju džentlemna od običnog muškarca? Sudeći prema onome što piše Your Tango ovo su suptilne razlike.

1. Džentlmen je ljubazan prema svima

Kvalitetan čovek se nikada ne plaši jednakosti. Nema razloga da prigovarate ili ne poštujete bilo koga na koga naiđete u svakodnevnom životu. Bilo da je u pitanju osoba koja vam služi kafu, čisti pod u teretani ili generalni direktor vaše kompanije, svi su oni ljudska bića i zaslužuju poštovanje.


2. Džentlmen se nikada ne pojavljuje praznih ruku

Ako vam neko pruža ljubaznost da vas ugosti u svom domu, nikada se nemojte pojavljivati bez znaka zahvalnosti. Vaš izbor će se kretati u zavisnosti od konteksta prilike i ko vodi hosting, ali je važno pokazati da ste zahvalni na pozivu.


3. Džentlmen se uvek usavršava

Da biste dobili poštovanje od drugih, prvo ga morate imati za sebe. To znači da vodite računa i o svom fizičkom i mentalnom blagostanju. U društvu koje je prepuno Photoshop-a, naše generacije svakako cene površnost a ne suštinu, ali džentlmen razume važnost onoga što prevazilazi spoljašnju ljusku. Bilo da se radi o čitanju knjiga, slušanju predavanja, gledanju dokumentarnih filmova ili bilo kom drugom obrazovnom mediju koji on preferira, važno je ne izgubiti iz vida poboljšanje uma, a istovremeno raditi na poboljšanju tela.

4. Džentlmen ceni svoju porodicu i odnose

Važnije od profesionalnog postignuća i uspeha je negovanje odnosa sa ljudima sa kojima ćete to deliti. Džentlmen će shvatiti da je, koliko god da dostigne u životu, bolje biti u kolibi sa ljudima koje voli nego sam u vili.

5. Džentlmen se ne plaši da pogreši

Čini se da mnogi ljudi u današnje vreme neverovatno izbegavaju da pogreše. Oni će zauzeti stav i nikada neće dozvoliti da im nove informacije ili dokazi promene mišljenje. Ovo postavlja kameni zid oko vaše trenutne baze znanja i ne ostavlja prostor za širenje. Jedini način da naučite ili rastete je da pogrešite. Tek kada grešite, upijate nove informacije, menjate svoj stav i posle toga postajete „u pravu“. Bez sposobnosti da se prizna greška, neće biti pouka iz nje.


6. Džentlmen uvek želi da žena bude srećna

Za džentlmena je važno da ima visoke standarde kako se ponaša kada je u vezi. Ovo uključuje da nikada ne treba maltretirati ženu ili je uzimati zdravo za gotovo. Džentlmen nikada neće izgubiti iz vida da radi male stvari koje je čine srećnom.

7. Džentlmen je uvek pošten

Reputacija za poštenje rađa reputaciju za pouzdanost. Reputacija pouzdanosti i onogo što je časno. Doslednost je važna i u ličnom i u profesionalnom životu.

8. Džentlmen razume razliku između samopouzdanja i arogancije.

I zna na kojoj strani linije da ostane.


9. Džentlmen zna razliku između nazivanja ženom seksi i lepe I zna kako i kada da upotrebi svaki izraz.

10. Džentlmen stavlja druge na prvo mesto

Nema mesta među džentlmenima za sebične. Nema mesta za one koji veruju da penjanje uz merdevine znači da treba da gaze druge na putu. Nema mesta za one koji maltretiraju druge za svoju korist ili iz bilo kog razloga.
 

Komentari (0)
Loading