Papuče koje su u Srbiji bile smrtna presuda, ne silaze sa liste najtraženijih: Koštaju kao polovan automobil u Srbiji

Vesti 04.06.2023 16:49 0

I preskupe i za mnoge kategorisane kao preružne, ali opet najpopularnije papuče

britni spirs

Profimedia

Kada "ružna" obuća pronađe svoje mesto u cipelarnicima širom sveta i osvoji srca žena, mnogi su pomislili da će ti prolazni trendovi brzo nestati. Međutim, jedan model obuće je uspeo da se izdvoji i postane pravi pobednik.

Birkenstock papuče su nepogrešivo prepoznatljive – ili ih volite ili ih ne podnosite. Nema sredine.

Prvi put su se pojavile na tržištu još davne 1964. godine, a ono što ih izdvaja su njihovi fleksibilni, ortopedski đonovi od plute i dva kaišića s kopčama. Od 2017. godine, kada je udobnost zauzela primat nad elegancijom u svetu mode, ove papuče su pronašle svoje mesto u cipelarnicima širom sveta, pa čak i među svetskim zvezdama koje ih nose u svakoj prilici. To nije slučajnost.

britni spirs

Profimedia

 

Cena Lujis Viton papuča iznosi čak 1417 dolara, a na sniženju mogu da se nađu za 230 dolaza, za taj novac u Srbiji je moguće da se kupi polovan auto.

Osobe koje stoje iza brenda Birkenstock su uspostavile saradnje s vodećim modnim imenima današnjice. Pre nekoliko godina, imali smo priliku videti verziju Birkenstock papuča u saradnji s Valentino, a ove sezone najavljuje se saradnja s modnom kućom Proenza Schouler.

Papuče koje smo nekada ismevali danas su izbor trendsetera. One se kombinuju ne samo sa trenerkama i letnjim šortsevima, već i sa elegantnim haljinama. To više nikome nije smešno ili neprihvatljivo. Uživajmo u slobodi i oslobađanju stopala!

Komentari (0)
Loading