IZGREBALI STE LAMINAT? Sastojci koje imate u kući deluju kao magija
Foto: Shutterstock

Nije skup, lako se postavlja, pa i izgleda apsolutno prirodno. Neke vrste laminata je, ponekad,  teško vizuelno razlikovati od skupog drveta.

Mada, laminat ima jedan nedostatak: na njemu se, veoma lako, pojavljuju ogrebotine. Ali, možemo ih se lako osloboditi, ako znamo neke trikove. O tome ćemo vas danas informisati.

Kako ukloniti ogrebotine sa laminata i ostalih drvenih površina

1.  Koristimo orahe

Običan orah je jednostavno, a istovremeno i efikasno rešenje za postojeće ogrebotine na drvenom nameštaju i podu.

Orah treba očistiti i utrljati ga na oštećena mesta. Nema potrebe da, prilikom utrljavanja,  pritiskate jako, glavni zadatak je – popuniti trag ogrebotine uljima koje sadrži orah. Nakon sušenja, ogrebotine će postati manje primetne.

2. Ako ogrebotina nije previše duboka, iskoristite voštanu olovku (ili kredu)

Ogrebotinu očistite od prašine i nanesite olovkom (ili kredom) sloj voska po celoj dubini i površini. Neka se vosak osuši, nakon čega površinu treba ispolirati mekom krpom.

3. Majonez

Ako na drvenoj površini postoje, ne samo ogrebotine, već i manje pukotine, dobro je koristiti majonez. Popuniti majonezom pukotine, skloniti višak i sačekajte par dana.

Zbog činjenice da je ovaj proizvod bogat uljima i proteinima, drvo će nabubriti, i pukotina će se zatvoriti sama od sebe. Nakon toga, skloniti ostatke majoneza koji se nisu upili, i ispolirati površinu.

4. Dečji šampon

Za održavanje laminata postoje specijalna sredstva, ali prilikom brisanja podova možete koristiti blagi dečji šampon i običan omekšivač.

Razredite manju količinu omekšivača u kofi sa vodom. Pokvasite brisko i prebrišite podove. Laminat će izgledati kao da je juče postavljen, piše uspesnazena.com.

Komentari (0)

Loading