ULJE DIVLJE RUŽE Zašto ga odabrati i kako deluje
unsplash.com

Ublažava fleke, pege, ožiljke i strije

Zahvaljujući svojoj sposobnosti da regeneriše kožu, ulje divlje ruže je jako korisno i kada je u pitanju ublažavanje ožiljaka i drugih nepravilnosti na koži.

Redovnom upotrebom može se sprečiti nastajanje ožiljaka, strija i akni. Takođe, moćno deluje na ublažavanje hiperpigmentacija i drugih promena u estetskom izgledu kože. Imajući u vidu količinu antioksidanasa koje sadrži ulje divlje ruže , izuzetno je efikasno u sprečavanju negativnog delovanja UV zračenja i fotostarenja kože.

Intenzivno hidrira kožu

Ulje divlje ruže deluje na vašu kožu bolje od bilo koje hidratantne kreme. Sa samo 3-4 nanete kapi vašoj koži se vraća vlažnost i izgledaće vidno hidrirano i meko. Koža veoma lepo upija ovo ulje, pa ima dejstvo “super hidratantne kreme” sa produženim dejstvom. Na ovaj način ublažava se suvoća, perutanje i svrab kože, a zadržava se njen mladoliki izgled.

Podmlađuje kožu

Ulje divlje ruže se vrlo često koristi za negu zrele kože, s obzirom da ima sposobnost revitalizacije, regeneracije i podmlađivanja. Stimuliše stvaranje kolagena što pomaže u ublažavanju dubokih bora, zbog čega se koristi za tretiranje regije oko očiju. Takođe, kolagen je zaslužan za elastičnost i čvrstinu kože.

Kako se ulje divlje ruže koristi za kosu?

Korišćenjem ulja divlje ruže za kosu ona dobija na živosti i sjaju. Ulje je tu i da suzbije cvetanje krajeva kose!

Za one koji imaju perut, nanošenje ovog ulja će ih rešiti te muke. Potrebno je samo da se nanese na kožu glave, ostavi da deluje 30-ak minuta i ispere.

Kako se koristi ulje divlje ruže?

Sada kada smo videli za šta se sve može koristiti ulje divlje ruže i u čemu nam sve može pomoći, hajde da vidimo i na koji način se koristi.

Ulje divlje ruže se koristi umesto kreme ili seruma kada se nanosi na vlažnu kožu. Takođe, može poslužiti i za pripremu maski i pilinga za lice i telo. Samo nekoliko kapi ovog ulja obogatiće vašu kremu za negu lica, losion ili mleko za negu tela.

Upotreba ulja divlje ruže je veoma jednostavna i sve što treba da uradite je da nakapate 2-3 kapi na mesto koje tretirate dva puta dnevno i nežno utrljate u kožu. Već nakon 2 nedelje možete očekivati vidljive rezultate, a nakon mesec dana i prve rezultate kada su u pitanju oštećenja kože. Ukoliko koristite na licu, potrebno je pre upotrebe očistiti lice i nanositi ga ujutru i uveče, piše marigoldlab.com.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading