NE VOLE MIRIS KAFE, BEŽE OD OVE BOJE Trik zbog koga će vas ose i stršljenovi zaobilaziti u širokom luku
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Insekti imaju jako čulo mirisa, a miris kafe im se uopšte ne sviđa. Taj miris postaje još intenzivniji kada se upali. Zato je crna kafa savršeno rešenje protiv osa, pčela tokom dana, ali i dosadnih krvopija uveče. Osim toga, insekti miris dima povezuju sa opasnošću i znakom da treba da se udalje od određenog područja.

A mi vam otkrivamo trik kako da iskoristite ovo znanje i da ih se rešite – bar na neko vreme.

Uzmite komad aluminijumske folije, oblikujte ga kao posudu i u njega stavite kafu (mlevenu, kako inače koristite). Izađite napolje gde želite da ostanete i zapalite kafu.

U restoranima najčešće koriste male kotliće i preko kafe samo stave zapaljeni briket koji se dimi i širi miris kafe, ali je i „kućna” verzija veoma efikasna. Umesto sveže kafe, možete koristiti i ostatke kafe koje ste prethodno osušili na hladnom i tamnom mestu.

Naravno, uvek postoji taj određeni tvrdoglavi primerak koji odbija da vas ostavi na miru, ali primetićete ozbiljnu razliku i moći ćete da provedete vreme napolju u miru.

Za dodatni efekat možete dodati i suvi lovorov list, koji takođe veoma efikasno odbija insekte kada se upali. U stvari, neki ljudi pale samo lovorov list - koji može da se spali i u kući, prenosi Telegraf.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading