IMATE PROBLEMATIČNU KOŽU? Ovi saveti će vam pomoći da je umirite
Foto: Shutterstock

Želite jasno i blistavo lice? Pa, hajde da pogledamo nekoliko jednostavnih saveta za lepotu lica koje možete da poštujete kod kuće.

Umivanje

Pranje lica pomaže da se oslobodite nečistoća i prljavštine. Pranje lica je obavezno ujutru i uveče.

Masaža lica

Masaža lica je prirodan način za oslobađanje od stresa. Ovo je neverovatan savet za lepo lice jer stimuliše proizvodnju kolagena. Zateže kožu i podiže mišiće lica. Deluje kao tretman protiv starenja i daje vam mladalački sjaj. Masaža lica takođe pomaže kod upaljenih stanja kože kao što su akne i rozacea. Povećava protok krvi i kiseonika koji su potrebni za zarastanje, plus pomaže u izbacivanju toksina koji su često odgovorni za izbijanje.

Voda

Nedostatak hidratacije će se pokazati na vašoj koži jer će izgledati suvo, zategnuto i ljuskavo. Suva koža je sklonija boranju. Kako se voda gubi u velikim količinama svakog dana, potrebno je da je nadoknadite tako što ćete piti dva do tri litra vode dnevno. Voda ispira toksine, a istovremeno prenosi hranljive materije do ćelija. Takođe pomaže u smanjenju bubuljica, tragova i čak odlaže proces starenja.

Naspavajte se

Spavanje rebalansira hidrataciju vašeg tela i održava vašu kožu zdravom. Vaše telo pojačava dotok krvi u kožu dok dremate, što znači da se budite sa zdravom sjajnom kožom. Štedite na snu i vaš ten može izgledati sivo, pepeljasto ili beživotno. Ako želite da izgladite podočnjake, bore i fine bore, predlažemo da sledite ovaj savet za lepotu lica i spavanja na vreme. Koristite čistu jastučnicu. Ako ne možete da se setite kada ste poslednji put promenili presvlaku za jastuk, verovatno bi trebalo da je promenite odmah. Prljave jastučnice imaju tendenciju da sadrže mnogo prljavštine, ulja i bakterija iz vaše kose, kože i košulje i mogu izazvati izbijanje kože. Stoga vam toplo preporučujemo da menjate navlake za jastuke najmanje jednom nedeljno da biste primetili razliku na vašoj koži.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading