SEDAM SAVETA: Uradite ovo i šminka će trajti ceo dan i po letnjem vremenu
Foto: Shutterstock

Letnji dani su vrući i neprijatni. A, ako želite da se našminkate, postoji velika verovatnoća da će se šminka istopiti i izgledati neuredo, ili jednostavno nestati. Ali ako znate prave savete, lako možete izgledati sveže i blistati ceo dan.

Šminka na bazi vode i praha su bolji izbor tokom leta. Dostupna je i vodootporna kozmetika za šminkanje. Na primer, vodootporne maskare i olovke za oči će sprečiti da šminka za oči istopi tokom vruće i vlažne sezone. Dostupne su i vodootporni karmini za usne, kao i olovke za usne. Ili, idite stavite mat ruž i dodajte samo mrvicu sjaja u centar.

Čišćenje kože pre šminkanja je najvažnije. Isperite sa dosta hladne vode. Nakon čišćenja koristite ohlađenu ružinu vodicu kao tonik i ohladite kožu. Ovo ne samo da osvežava, već i pomaže u zatvaranju pora. Umočite vatu u njega i obrišite kožu. Takođe, brzo tapkajte kožu da biste stimulisali cirkulaciju i dodali sjaj.

Mat podloga na bazi vode treba da se koristi leti. Nanesite podlogu na lice i izblendajte vlažnim sunđerom ili vrhovima prstiju. 

Kada nanesete šminku, ne zaboravite da je ne razmazujete previše ili trljate. Bilo da je u pitanju puder ili rumenilo, najbolje je da ga nanesete laganim dodirom, vrhom prsta ili aplikatorom. Takođe se može nanositi lagano i ravnomerno vlažnim sunđerom.

Prajmeri ​​i puderi pomažu u uklanjanju masnog izgleda. Ako želite zaista zdrav sjaj bez sjaja, idite na puder za bronzanje. Izbegavajte nanošenje previše proizvoda. Treba ga lagano nanositi, koristeći veliku četku, sunđer. Ii koristite samo kompaktni puder, koji traje duže od pudera u prahu i pruža glatkiju završnicu.

Noću vam treba više boja. Nanošenje karmina četkicom za usne pomaže mu da duže traje. Boja usana treba da odgovara odeći. Bronza, koral, bakar, bordo, pa čak i crvena bi izgledala dobro za noć. Koralni ruževi su u modi. Koralni ili tamno ružičasti ruž za usne može izgledati veoma atraktivno, čak i sa odećom svetle boje.

Rumenilo je obavezno. Rumenilo u prahu se lakše nanosi. Koristite ga nakon nanošenja pudera i na kraju šminkanja. Nanesite na jagodice i izblendajte prema spolja i malo prema gore.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading