kosa
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Za ovu masku biće vam potrebno :

  • 2 jaja
  • 2 kašike maslinovog ulja

Kako se pravi maska od jaja za suvu kosu?

Odvojite žumance od belanca. Da biste napravili masku za suvu kosu, treba vam samo žumanac, a ne i belanac. Žumanci od jaja sadrže masnoće i proteine koji pomažu da vlaže i podmlađuju suvu, beživotnu kosu. 

Odvojite žumance od belanca i stavite žumance u malu posudu. Pomešajte žumance sa maslinovim uljem. Ulijte maslinovo ulje u posudu sa žumancima i mešajte dobro, dok smesa ne bude glatka i kremasta. Ova količina je dovoljna za dužinu kose srednje dužine.

Ako je vaša kosa vrlo gusta i duga, dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja. Ako je kosa kratka, smanjite maslinovo ulje za kašiku.

Nanesite masku na vlažnu kosu. Ako je kosa malo vlažna, lakše ćete rasporediti masku od korena do krajeva. Koristite širok zupčast češalj za češljanje maske kroz kosu, pazeći da pokrijete dobro sve delove kose.

Ako imate tendenciju da imate previše suve krajeve,upotrebite više masnih naslaga na svojim krajevima nego na korenu.

Neka maska stoji na glavi oko 20 minuta. Na kraju operite kosu  šamponom, koji treba da bude bez sulfata, i hladnom vodom. Šampon će ukloniti višak ulja i jaja, ostavljajući vašu kosu sjajnom i mekanom . Svakako koristite hladnu ili mlaku vodu, tako da jaje ne „kuva“ u kosi.

Osušite kosu kao i obično, najbolje je da to bude prirodno, bez fena za kosu. Vaša kosa sada treba da izgleda mekše i da bude zdravija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading