NE TREBA VAM FARBA: Posvetlite kosu cimetom
Foto: Shutterstock

Kod upotrebemaske za kosu s cimetom, možete postići ne samo željeni učinak, nego ćete ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet – jedinstveni prirodni proizvod sa bogatim svojstvima, naročito vitaminima i antioksidansima.

Najbolji učinak postiže kod posvetljivanja svetlosmeđe kose – jednim tretmanom boja kose se menja za 2-3 nijanse.

Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta. Događa se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Posle maske s cimetom, kosa će zagarantovano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu.

Za pripremu ove maske biti će nam potrebno:

  • 3 kašike meda
  • 3 kašike cimeta
  • 5-6 kašika balzama za kosu

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

U staklenoj ili plastičnoj zdeli pomešajte med i cimet. Mešajte polako, da se dobro sjedine.

Kad se smesa izjednači, dodajte svoj balzam (regenerator) za kosu. Ponovo dobro pomešajte. Sad je ova smesa spremna za nanošenje.

Operite kosu na uobičajeni način. Kad se kosa osuši, očešljajte je širokim češljem i podelite je na pramenove.

Nanesite smesu na kosu četkom za bojenje kose, pokušavajući temeljno obojati svaki pramen. Ako vam je zgodno, možete smesu nanositi i rukama utrljavajući je. Vodite računa da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Takođe, nemojte utrljavati smesu u vlasište.

Kada ste naneli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku vrećicu i peškir. Držite peškir 30 minuta, posle ga skinite, jer je nepotrebno dalje zagrevanje kose. Ostavite samo najlonsku vrećicu još 4-5 sati. Nakon toga temeljno isperite kosu toplom vodom.

REZULTAT: vaša kosa će postati svetlija i do 3 nijanse.

Ako želite više posvetliti kosu, ponavljajte tretman nekoliko puta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading