Uklanja mrtve ćelije i čisti kožu: Maska za lice od limuna i sode bikarbone
Foto: Freepik/freepik

Sve što vam je potrebno je sok od limuna i soda bikarbona. Da napravite masku za lice, pomešajte jednu kašičicu limunovog soka sa dve kašičice sode bikarbone. Soda bikarbona reaguje sa limunov sok i stvara penu. Ali, mešajte dok ne dobijete bledo žutu pastu. Koristite ovu pastu tako što ćete je namazati na celo lice i vrat. Obratite pažnju na T-zonu. Normalno je da osetite da pomalo pecka. Međutim, ako osećate jače peckanje na vašem licu, odmah isperite mešavinu i nemojte je opet probati. Takođe, masku ne treba držati više od 15 minuta da bi se izbeglo crvenilo. Korišćenjem tople, vlažne krpe, obrišite masku sa lica. Koristeći hladnu vodu, zatvorite pore i nahranite kožu kremom.  

Ovu masku za lice možete koristiti u kombinaciji sa medom. Dodajte jednu kašičicu sirovog organskog meda, sa istom količinom sode bikarbone i sokom od limuna. Med je dobra prirodna anti-bakterijska supstanca koja pomaže u ubijanju loših bakterija koje žive u porama vaše kože. Takođe umiruje i hidrira kožu.

Soda bikarbona je blago zrnaste teksture koja, kada se trlja na lice, pomaže kao da ste uradile piling. Sok od limuna, bogat limunskom kiselinom i vitaminom C, uklanja višak ulja sa vaše kože i čisti lice. Takođe ubija bakterije i smanjuje šanse za infekcije.

Koristite ovu masku od limuna i sode bikarbone za lice i imaćete svežu i blistavu kožu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading