kosa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nijedan regenerator niti tretman neće moći da povrati štetu koju napravite, a šišanje na kratko je definitivno opcija koju treba da izbegnete.

Ako želite zdravu i lepu kosu, onda pokušajte da izbegnete ove greške:

Češljanje

Češljanje kose na ovaj način stvare male čvoriće, zbog kojih kasnije možete počupati kosu iz temena. Poželjno je da prvo raščešljate krajeve, a zatim očešljate celu kosu. Na ovaj način smanjićete broj opalih dlaka na vašoj četki.

Regenerator

Regenerator nikada ne treba stavljati na teme glave! Vaša koža je na temenu najzdravija i ne treba joj dodatna hidratacija, kao ni hemijski sastavi. Regenerator je potreban suvoj kosi, kao što su u većini slučajeva krajevi dlake.

Gužvanje kose

Pranje kose šamponom kao da je mokra krpa je najgore što joj možete učiniti. Kosa se najlakše lomi kada je mokra, a ako je gužvate, tako samo povećavate šanse da je oštetite. Šampon nanesite na dlanove i lagano utrljajte na teme i ostale delove glave. Vrhovima prstima utrljajte šampon u kosu, a zatim vodom isperite, bez dodatnog trljanja i gužvanja.

Gumica za kosu

Skidanje gumice za kosu ponekad može praviti dosta problema vašoj kosi. Gumica se najčešće povlači jednom rukom sa kose, što je pogrešno, jer takođe dovodi do pucanja dlake. Potrudite se da gumicu skidate sa dve ruke i to veoma pažljivo, bez grubih poteza.

Pranje kose

Sigurno ste bezbroj puta čuli da je često pranje kose zapravo štetno. To je tačno! Čestim pranjem, teme glave i koren dlake se isušuju što može dovesti do opadanja kose i slabljenja kvaliteta dlake. Kosu, naravno, treba prati, ali ne svaki dan. Koristite šampone za suvo pranje, ako baš imate potrebu da je perete svakodnevno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading