Za blistav ten, bez iritacija: Iskoristite ružinu vodicu za čišćenje lica
Foto: Shutterstock

Verovatno ne postoji poznatiji proizvod od ružine vodice. Sigurno ga se sećate iz budoara vaše mame, tetke, ali i njihovih drugarica, koje i danas koriste ružinu vodicu kao eliksir svežine, stimulacije i podmlađivanja. Ružina vodica se koristi hiljadama godina, kako za kuvanje tako i za kozmetičku upotrebu. Neki smatraju da je mesto porekla Persija. Ružina vodica je proizvedena destilacijom ružinih latica i bogata je antioksidansima, uključujući vitamin C. Ima niz prednosti, blagotvorna je za sve tipove kože: hidrira, tonira, umiruje, uravnotežuje njen pH nivo kože, štiti od uticaja okoline, stresa, sužava pore.

Zahvaljujući svojim antiinflamatornim svojstvima, smanjuje privremeno crvenilo i iritacije koje potiču od alergija ili stanja kože, kao što su ekcem, akne i rozacea. Takođe deluje kao "vatrogasac" na koži koja je bila pod stresom usled prekomernog izlaganja suncu ili dermatološkog tretmana.

Ali mi takođe volimo ružinu vodicu iz drugog razloga. Deluje aromaterapijski, popravlja raspoloženje i smanjuje anksioznost.

To je najbolje bazno ulje koje postoji! Proizvedeno je presovanjem plodova badema i bogato je masnim kiselinama, elementima u tragovima i vitaminima A, B1, B2, B6, E.

Bademovo ulje je hidratantno, umirujuće za opekotine, iritacije i rane, kao i odlično sredstvo za čišćenje svih tipova kože, čak i osetljive. Napominjemo da lako i bezbolno uklanja čak i vodootpornu šminku.

Njegova glavna prednost je u tome što je bez mirisa i lagane teksture, koja se brzo upija bez ostavljanja traga masnoće. Zbog toga je pogodnp kao podloga za blagi proizvod za čišćenje koji preporučujemo.

Šta vam je potrebno za pripremu?

  • 1 flašica ružine vode
  • Nekoliko kapi bademovog ulja

Uzmite ružinu vodu u poznatoj plavoj flaši iz supermarketa i bademovo ulje, po mogućnosti organsko. Napunite praznu flašu ili teglu sa ¾ ružine vode i ¼ bademovog ulja i dobro promešajte tako da se dve različite teksture pomešaju. Ovo treba ponoviti pre svake upotrebe.

Nanesite ovaj divni dvofazni losion na celo lice, uključujući i oči. Bademovo ulje je pogodno za osetljivo područje oko očiju, jer istovremeno neguje trepavice i obrve.

Provedite neko vreme masirajući kružnim pokretima. Zatim isperite mlakom vodom. Alternativno, možete ga ostaviti na koži nakon što se upije. Koju god metodu da odaberete, sigurno je da ćete odmah osetiti da je vaša koža meka, glatka i hidrirana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading