Leglo bakterija: Na ovu stvar u kupatilu obratite posebnu pažnju
Foto: Shutterstock

Edži kaže da su ekstremno nehigijenske jer se "na dnu svakog držača četke za WC se nalazi smrdljivi bućkuriš od bakterija".

- Četke za toalet su nehigijenske - ističe ona i dodaje da čak mogu biti opasne po zdravlje.

- Ne samo da sadrži bakterije iz toaletne vode, već na četki mogu da ostanu fekalne materije ili toalet papir, što je izuzetno nehigijenski i nezdravo - objasnio je vodoinstalater Geri Džonson.

Dejvid Kjuzik, izvršni urednik časopisa "Haus Metod" upozorava da najgora stvar koju možete da uradite jeste da zaprljanu četku ostavite u držaču, jer ćete tako omogućiti bakterijama da se razmnože i potencijalno uzrokuju bolesti kao što su infekcija urinarnog trakta, dijareja i respiratorni problemi.

Stručnjaci napominju da daleko bezbedniji način za čišćenje toaletnih šolja jeste ručno, uz pomoć rukavica. I to što debljih.

- Navucite rukavice i dobro grebite ako treba da odstranite i najsitnije komadiće fekalija. Poželjno je i da nađete što duže rukavice, u slučaju da treba dobro da posegnete rukama u dubinu šolje. Potom ih dobro operite dezinfekcionim sredstvom i bićete sigurni da ne ugrožavate zdravlje - savetuju stručnjaci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading