POSADITE RUŽE U SAKSIJI OVOG PROLEĆA Isprobajte trik sa krompirom za grm koji će godinama davati bogate cvetne bokore
Foto: Pexels

Proleće je idealan period u godini da se posvetite negovanju bašte, cveća i preuređivanju balkona. Važno je da se u ovom dobu godine posvetite orezivanju i sadnji novih ruža, a ukoliko živite na terasi i stalno maštate o bašti punoj predivnih ružinih cvetova, donosimo vam ideju kako da podsadite ruže u saksiji.

Ovo možete postići uz jedan sjajan trik - kombinovanjem ruže i krompira. Video koji je pogledalo preko 20 miliona ljudi pokazuje kako da kalemite ruže na krompir i dobijete raskošne cvetove.

Uzmite jedan veći krompir i u njemu napravite rupu. Možete to postići burgijom, ali i nožem, a zatim jednu stabljiku isečenu sa grma ruže zabodite u tu rupu.

Saksiju do pola napunite zemljom, stavite krompir sa ružom, pa zemljom napunite saksiju do vrha. Poslednji korak jeste da isečete plastične flaše i stavite ih preko stabljiki ruže kako biste ih zaštitili u prvim danima od hladnoće i negativnih uticaja spolja.

Ne zaboravite da povremeno zalijete ruže, a kada stignu topliji dani, uklonite flašu kako bi vaše ruže dobile dovoljnu količinu svetlosti. Nadamo se da će ovaj trik pomoći da imate divne i rascvetale grmove ruža.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading