Iskoristite ga u različite kozmetičke svrhe: Evo na koje sve načine možete da iskoristite kokosovo ulje
Foto: Youtube/Printscreen

Eksperti iz oblasti kozmetologije, otkrili su kako možete iskoristiti ovu namirnicu u službi lepote:

Hidrira kožu

Kokosovo ulje je prirodni emolijens (ovlaživač) koji umiruje i omekšava kožu.

- Njegovi aktivni sastojci obezbeđuju duboku hidrataciju i bogatu ishranu koži - kaže Valeri Aparovič, sertifikovani kozmetolog i estetičar.

Ono pomaže u zadržavanju vode na površini kože i jačanju odbrambenih funkcija kožne barijere.Ulje takođe ima antioksidanse i antiinflamatorne agense, koji smanjuju iritaciju, crvenilo i ljuštenje. 

Hrani kosu

Kokosovo ulje je dugo bio sastojak najprodavanijih šampona, balzama i maski za kosu.

- Nanesite veliku količinu na kosu i kožu glave noću, a zatim pokrijte kosu kesom - kaže Ganima Abdulah, kozmetolog i stručnjak za kosu. Ujutru isperite šamponom.

- Pomaže da se izbegne da prekomerna voda uđe u veoma poroznu kosu i ošteti je, a takođe pomaže da se spreči da šampon uđe u dlaku, jer može biti korozivan za osetljivo jezgro - navodi ona.

Zimi ćete želeti da budete oprezni. Ulje ima nisku tačku smrzavanja i, nakon što prodre u kosu, može je učiniti krutom i nezgrapnom na hladnim temperaturama.

Balzam sa usne

Ako imate ispucale usne, zamenite svoj uobičajeni balzam za usne malo kokosovog ulja.

- Super je hranljiv, zaglađujući, bez toksičnosti i bezbedan za gutanje, a pošto je veoma masan, može dodati bujnost vašim usnama - kaže Aparovič. To je skoro sve što tražimo u svakodnevnom balzamu!

Jača nokte

Nema potrebe da ograničavate kokos na svoje telo i kosu - takođe može da bude odličan i za vaše ruke i nokte.

- Kokosovo ulje je odlično za vlaženje ruku i čak omogućava da manikir duže traje - kaže Rejčel Apfel Glas, stručnjak za nokte i dodaje:

- Preporučujem da ga nanosite jedan do dva puta dnevno, posebno vodeći računa oko zanoktica. 

Sredstvo za uklanjanje šminke

Završili ste sa danom? Dozvolite da vam kokosovo ulje pomogne.

- Stalno koristim kokosovo ulje da uklonim bilo kakvu tvrdoglavu vodootpornu ili dugotrajnu šminku - kaže profesionalni šminker Brandi Bulet i otkriva:

- Kokosovo ulje je nežno i bezbedno sredstvo za uklanjanje dugotrajne ili vodootporne šminke, ulje lako razgrađuje šminku i čini većinu šminke lakom za brisanje.

Zagrejte malo ulja između vrhova prstiju i umasirajte ga u kožu. Uklonite kao i obično i bićete čisti. Bulet napominje da je hidratantni kvalitet ulja dodatni bonus.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading