NE MORATE DA DAJETE VELIKE PARE ZA SERVIS Ovaj jeftini sastojak očistićete trosede i fotelje i ukloniti neprijatne mirise
Forma ideale

Miris i čistoća u kući najviše zavisi od čistoće pre svega tepiha, zavesa, kao i mebla na kauču. Sve ove tkanine u domu možete lako osvežiti i očistiti na prirodan način, jednom jedinom namirnicom koju imate kod kuće – sodom bikarbonom.

Na nameštaju od mebl-štofa, naročito onom svetle boje, vremenom na mestima sedenja ili ležanja nastaju tamne fleke, a kada se nešto slučajno prospe, nastane katastrofa.

Za čišćenje nameštaja od mebl-štofa biće vam potrebna samo soda bikarbona, voda i flašica s rasprašivačem, kako i u usisivač. Proceduru možete odraditi na dva načina:

Prvi način:

5 kašika sode bikarbone promešajte u pola litre tople vode, dobro promućkajte da se soda rastvori i dobijenu tečnost sipajte u flašicu s raspršivačem.

Ovu tečnost poprskajte na problematična mesta na nameštaju ili na celu površinu.

Drugi način:

U raspršivač sipajte toplu vodu, poprskajte nameštaj, a odozgo pospite sodom bikarbonom. Ovaj način je možda praktičniji, jer može da se dogodi da se raspršivač zapuši kod prve metode. Suština je ista za oba načina.

Poprskajte nameštaj i ostavite da odstoji barem 2-3 sata, odnosno da se potpuno osuši. Nemojte kvasite previše.

Kada se osuši, uzmite usisivač i sve lepo usisajte. Rezultat neće izostati.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading