usne
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Međutim, ako ste poput većine ljudi, vaše usne neće biti ružičaste i mekane, ako ne obratite malo dodatne pažnje na kožu usana. Pored balzama, seruma i specijalnih krema za negu usana, postoje i prirodni načini da vašim usnama dodate sjaj, učinite ih mekanim i punijim.

Predstavljamo vam sedam namirinica koje će srediti vaše umorne i ispucale usne, dodati sjaj i lepotu, čineći da izgledaju punije.

Pomorandža ili slatki limun

Isecite pomorandžu ili limun na pola i masirajte vaše usne ravnomerno. Kiselina prisutna u voću pomaže da se poboljša boja usana i oslobodiće vas suve kože.

Bademi

Bademi su bogati vitaminom E koji je jedan od najboljih vitamina za kožu. Izmiksirajte u blenderu šaku badema i napravite prah. Prahom badema istrljajte usne i uklonite mrtvu kožu. Sladak ukus badema će ostaviti lep miris na usnama.

Hladno kiselo mleko

Masaža hladnim kiselom mlekom je poput balsama za usne. Hladno kiselo mleko će pomoći da izlečite svoje usne i takođe da se otarasite mrtve kože. S druge strane, kiselo mleko će takođe ukloniti tamnu kožu oko ivice usana.

Jagode

Jagode su jedan od najboljih ukusnih i slatkih pilinga za usne. Masirajte jagodama usne 15 minuta, a najbolja stvar u vezi sa ovim sastojkom je da ostavlja prirodnu crvenu boju na usnama.

Kruške

Ako želite da se otarasite suvih usana, sve što treba da uradite je da uradite piling svežim komadom kruške.

Ovsena kaša

Potrebna vam je jedna supena kašika ovsenih pahuljica da napravite prah. Zatim dodajte jednu supenu kašiku vode i dobijenom pastom tretirajte suve usne kako biste poboljšali njihov izgled. Nakon ovog tretmana, vaše usne će biti mekane i punije.

Mleko

Mleko je odlično za kožu, a pogotovo za nežnu kožu usana. Masirajte mlekom usne najmanje 15 minuta. Nemojte ispirati svoje usne, ostavite da se osuše prirodno i ponovite postupak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading