nega
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Do sada svi znamo koje su prednosti umerenog konzumiranja vina za vaše zdravlje. Urađeno je mnogo istraživanja na ovu temu i sva ona ukazuju na to da može biti od koristi za zdravlje srca i kontrolu težine. Međutim, to nije sve, nedavna istraživanja takođe pokazuju da crveno vino može dobro uticati na vašu kožu.

Rešite se strija

Ako želite da se otarasite ružnih strija, masirajte stomak crvenim vinom. Uradite tretman crvenim vinom jednom nedeljno i to će vam pomoći da strije polako nestanu.

Oslobodite se bubuljica sa tela

Zbog nepravilne ishrane i zagađenja mnogi ljudi se suočavaju sa bubuljicama koje se s vremna na vreme pojave na telu. Da biste se oslobodili akni, umočite vatu u crveno vino i tapkajte preko akni. Uradite to dva puta u toku dana da biste ih se što pre oslobodili.

Tamne fleke na koži

Tamne fleke na koži mogu se neutralisati ukoliko se kupate u crvenom vinu dva puta nedeljno. Ne nanosite losion za telo na fleke posle kupanja vinom. Da se tamne fleke što pre uklone potrebno je da dodate sok od jednog limuna na jednu čašu crnog vina. Masirajte fleke ovom mešavinom i posle 15 minuta isperite.

Uklonite neželjene dlačice

Umorni ste od depilacije i brijanja dlačica sa vaših nogu i ruku? Pa, ako jeste, probajte sa masiranjem tela crvenim vinom. Sastojci prisutni u vinu će uticati na folikul, tako da će dlačice da otpadnu sa lakoćom.

Pojava bora

Vino ima sjajan efekat na bore. Umivanje vinom dva puta nedeljno će vam pomoći da vaše bore budu manje vidljive.

Pore na koži

Ukoliko imate proširene pore na licu, možete ih ukloniti pomoću crnog vina. Kombinujte crno vino i mleko da se rešite proširenih pora. Masirajte ovom mešavinom lice jednom nedeljno i vaše pore će biti manje vidljive.

Suva koža

Suva koža može biti takođe tretirana crvenim vinom. Pomešajte jednu čašu crnog vina i jednu šolju mleka. Umivajte se ovom mešavinom dva puta nedeljno da se rešite prirodno suve kože. Za samo nekoliko nedelja vaša koža če postati sjajna i baršunasta.

Oslobodite se mladeža

Ne odlučujte se za tretmane na hemijskoj bazi kako biste se oslobodili mladeža. Možete mladež masirati crvenim vinom i vremenom će nestati.

Pored opuštajećeg efekta koje čaša crvenog vina ima na vaš organizam, sada znate kako da ostatak vina iskoristite u službi vaše lepote.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading