Posvetite pažnju sebi: Pet trikova za negu tela kod kuće
Foto: Shutterstock

Egzotični tretmani lica, pakovanja za lice, aromaterapija i masaža kremama pomažu u dubinskom čišćenju kože, uklanjanju toksina izazvanih zagađenjem, uklanjanju masnoće i prljavštine koja se nalazi u našem svakodnevnom okruženju. Takođe pomažu u obnavljanju cirkulacije krvi u slojevima kože lica, uključujući protok krvi obogaćene kiseonikom do ćelija kože. Korišćene kreme i ulja ne samo da vlaže kožu, dobro mirišu, već i podstiču duševni mir i zadovoljstvo.

Iako ne postoji način da se zaustavi proces starenja, ovih 5 jedinstvenih i neverovatno nekonvencionalnih tretmana spremni su da promene sve što znate o posebnim tretmanima lepote.

Očistite lice na azijski način

Ritual je sledeći: žene u Aziji prave maske za lice od pirinča kako bi očistile kožu i uklonile višak sjaja i masnoća sa nje. One potope jednu punu šolju pirinča u vrelu vodu i ostave ga na 30 minuta kako bi pirinčani skrob isplivao na površinu, a zatim tu vodu pomešaju sa pirinčanim brašnom da bi napravile gustu pastu. Pastu stavljaju na lice i ostave je da deluje nekih 10 minuta pre nego što je isperu hladnom vodom.

Kako deluje: Pirinač može da upije veliku količinu ulja iz kože lice i to na isti način kao što upija i vodu dok ga kuvate.

Ruska kafa za glatko telo

U nekim ruskim spa centrima, žene koriste vlažni kafeni talog kao piling za telo. Na vlažnu kožu umasiraju talog, kako bi se rešile pločastih, suvih slojeva kože, a dobile nežnu i glatku kožu.

Kako deluje: Talog kafe je nežan, prirodni eksfolijant, a kako nije preterano abrazivan na nežan način uklanja suvu kožu sa tela. Takođe, kofein iz kafe može trenutno koži da da tonirani izgled kao i da umanji manje kožne iritacije.

Za savršenu kožu

Žene iz Brazila često koriste bogata ulja iz domaćih semenki i oraha, koji uključuje i brazilski orah i buriti orah - za hidriranje kože celog tela i nogu i da bi se ublažile iritacije na koži dobijene od brijanja ili depiliranja. Orasi se prvo proprže, a zatim samelju kako bi ispustili ulje. Toplo ulje se stavlja direktno na kožu, a možete prvo sačekati da se ohladi, pa ga onda naneti na kožu.

Kako deluje: Losioni i kreme bazirani na ulju oraha su idealni za kožu jer je hidriraju. Takođe su dobri jer podstiču i isceljenje kože. Kada se obrijete ili izdepilirate, vi automatski skidate vlažnost sa kože, što znači da je dobro imati sredstva za hidriranje kože.

 Preparat od čajnog drveta za uklanjanje viška ulja sa kože

U Australiji se ulje čajnog drveta koristi za tretiranje fleka na koži, za osvežavanje daha i čišćenje kože. Još u kasnom 18. veku, Aboridžini su koristili mleveno lišće ove biljke kako bi lečili kožne infekcije.

Kako deluje: Ulje čajnog drveta je prirodni astringent, tako da ljušti mrtve ćelije sa kože i otpušava zatvorene pore. Takođe rešava problem nadusti i generalno ne izaziva reakcije kod većine tipova kože.

Za mekana stopala

Balinežanske žene umorna stopala neguju tako što ih potope u tradicionalnu kupku. One polože sloj glatkog kamenja na dno velike posude, zatim je napune toplom vodom i stave u nju par kapi eukaliptusovog ili jasminovog ulja. Ponekad znaju da ukrase vodu sa par tropskih cvetova. Nakon ovog tretmana, namažu noge kokosovim uljem.

Kako deluje: Topla voda otklanja bol; opušta mišiće, tetive i zglobove i dovodi krv do ove regije. Eukaliptusovo ulje je klasičan oslobađač bola, a lagano pomeranje stopala po kamenju masira stopala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading