NE KOŠTA NIŠTA Vaša kuća će biti mnogo toplija, a nećete morati da dogrevate i trošite struju
Foto: Shutterstock

Stručnjaci širom sveta navode da postoji jedna promena u domu zbog koje će stan biti mnogo topliji, a nećete morati da dogrevate i trošite struju. Rudolf Friedrich sa Fakulteta za tehniku i nauku u Saarbrückenu među predlozima kako sačuvati kućni budžet usled poskupljenja struje i gasa navodi između ostalog i jedan trik koji provereno daje rezultate. 

Njegov trik je potpuno besplatan, a garantovano radi, sve što je potrebno je malo truda i kreativnosti.

"Mnogi ne znaju da je pomeranje nameštaja najjednostavniji i potpuno besplatni način da kuća bude toplija. Na taj način ćete uštedeti i na računima za električnu energiju", rekao je on.

U pitanju je premeštanje nameštaja i pravljenje novog „rasporeda“ u prostorijama, jer veliki komadi nameštaja ispred radijatora blokiraju prolazak toplog vazduha i upijaju ga. Drugim rečima, grejete kauč, a ne ljude koji na njemu sede i ostatak sobe!

"Sofe, trosedi, stolovi i police za knjige mogu da apsorbuju toplinu radijatora i da joj ne dozvole da cirkuliše sobom. Pomeranje velikih komada nameštaja tako da se ne nalaze ispred ili oko radijatora će omogućiti da prostorije budu toplije", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading