IZGUBIO 60 KILOGRAMA Dijeta Darka Lazića, ima 6 obroka dnevno, a maksimalno izbegava ove namirnice
Printscreen

Pevač Darko Lazić je 2019. godine podvrgnut operaciji gastrične bajpasa kako bi izgubio višak kilograma. Nakon operacije, počeo je i dijetu, koja se zasniva na više obroka dnevno. Za godinu dana izgubio je oko 60 kilograma, ali je nastavio sa dijetom.

Preporučuje se šest do osam malih obroka dnevno. Na taj način nikada nećete osećati glad i jesti ćete manje nego obično, što na kraju rezultira gubitkom težine. Ovakav način ishrane podrazumeva i da se namirnice uvode jedna po jedna, u malim količinama i odvojeno nakon operacije.


Na njegovom meniju su namirnice sa visokim sadržajem proteina – meso, riba, jaja, sir, jogurt, mleko u prahu, puter od kikirikija. Preporučljivo je jesti šest do osam manjih obroka dnevno, kao i da uvek imate pri ruci neku „užinu”, poput sira, krekera, jogurta.

Prema jelovniku koji Darko poštuje, treba birati namirnice sa manjom količinom vlakana (do 2 grama po obroku), kao što su prerađene žitarice, brašno, pirinač, testenine.

Za vreme obroka ne treba piti napitke, već sačekati 30-60 minuta, a namirnice koje treba izbegavati su tvrdo meso, svež hleb, žitarice od celih žitarica, voće i povrće sa korom, membranom i semenkama.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading