Tajna je u dva sastojka: Evo kako da spremite najukusnije ćufte
Foto: Shutterstock

Mnoge domaćice se žale da ne uspevaju da naprave sočne, mekane ćufte koje se tope u ustima. 

Svi znamo kako ide proces pripreme, kada napravimo smesu za ćufte sa mlevenim mesom, uvaljamo ćuftice u brašno i ostavljamo ih da odstoje 30 minuta. 

To ih čini ukusnijim, a najbolje je da mleveno meso ostane na hladnom 12 sati kako bi upilo aromu začina. 

Međutim, kako da postignemo da ćufte budu sočne i mekane?

Postoje dva tajna sastojka.

Prvi je najobičniji crni luk. Iseckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek.

Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.

Pored crnog luka,ono što će vaše ćufte učiniti još mekšim jeste i izrendani krompir koje možete da stavite umesto prezli. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading