Postoji rešenje: Evo kako da se otarasite neprijatnih mirisa prouzrokovanih znojenjem
Foto: Shutterstock

Bez obzira na to što imate dobre higijenske navike i što se često tuširate, bar jednom ste se sigurno zapitali kako je moguće da se znoj oseća samo nekoliko sati posle tuširanja.

Odgovor na to pitanje su dali naučnici, koji tvrde da je najveći krivac vaša ishrana i još češće tuširanje neće pomoći da sprečite neprijatne mirise vašeg tela.

- Zapitajte se da li pijete više kafe nego vode, a ako je vaš odgovor potvrdan, vreme je da hitno promenite loše navike - upozorava dr Jamuna Pai.

Ona je podsetila na nešto što već svi sigurno znaju, da znoj sam po sebi ne smrdi, već da su za neprijatan miris “krive” bakterije, koje se nalaze na koži, a kojima je odlična podloga za razvoj kombinacija znoja i mrtvih ćelija.

Pod znojem se podrazumeva slana, prozirna tečnost, koju proizvode i izlučuju ekrine znojne žlezde, ispunjavajući time važnu telesnu funkciju hlađenja našega tela.

Da bi ste bili uspešni u lečenju znojnih žlezda, Pai vam savetuje da se zdravo i uravnotežene hranite. Izbegavajte konzumiranje belog i crnog luka, a svoju ishranu obogatite voćem i povrćem, a pritom pazite na adekvatno unošenje proteina, integralnih žitarica i dodataka kao što su kompleks vitamina B i cink uz konzumiranje dosta vode tokom dana.

Spolja najveću pomoć mogu da pruže antiperspiranti zahvaljujući svom glavnom sastojku, koji je na bazi aluminijumskih soli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading