Imate plavu kosu? Ovo su tri koraka za pravilnu negu
Foto: Shutterstock

Bilo da ste nedavno iz brinete prešli u plavušu ili već dugi niz godina nosite plave nijanse, znate da je potrebno zaista dosta truda kako bi vaša kosa izgledala zdravo, sjajno i živo.

Nega ove boje kose veoma je važna tokom cele godine, a posebno u letnjim mesecima. Pored sunca, na promenu tonova utiče i hlor iz bazena, kao i slana voda. Da bismo sprečili pojavu beživotne i oštećene frizure, važno je pratiti savete stručnjaka za kosu.

Pranje kose

Da bi boja ostala takva kakva jeste, uprkos "napadu" slane vode, hlora i UV zraka tokom leta, potrebno je da koristite specijalizovane šampone za plavu kosu. Oni će je čuvati i održavati boju svežom i čistom.

Prestilizovanje

Da bi boja ostala postojana, veoma je važna i nega nakon šamponiranja. Koristite bogate i hidratantne preparate za sjaj kose, koji će joj dati prefinjen i gladak izgled, a sprečiće gubitak teksture i pucanje kose.

Poststilizovanje

Sjaj je faktor broj jedan kod plave kose, a on nije moguć ukoliko vlasi ne štitimo. Stoga, savet je da potražite zaštitna ulja za plavu kosu koja su u skladu s vašim tipom kose (suva, masna). Isto tako, koristite formule koji pored sjaja i hidriraju i jačaju vlasi, a kosu čine prepunom volumena.

Komentari (0)

Loading