TEHNO PENZOS Prva pomoć za radoznale seniore
Foto: Shutterstock

Anketa je dobar način da vidite kako vaši prijatelji na Fejsbuku razmišljaju. Da biste dodali anketu u priču, prijavite se u aplikaciju Fejsbuk za iOS ili Android.

Kada dodate anketu u svoju priču na Fejsbuku, možete da postavite pitanje, prilagodite odgovore i omogućite ljudima da glasaju za omiljenu opciju. Naravno, ne zaboravite da će video-zapisi i objave biti vidljive samo tokom 24 sata. Priče koje ste podelili možete da vidite opet u svojoj arhivi priča.

Da dodate anketu u svoju priču:

1. Otvorite Fejsbuk na iOS ili Android uređaju.

2. U vrhu Novosti dodirnite + Dodaj u priču.

3. Dodajte fotografiju ili video-zapis. Možete da kliknete vrstu priče na vrhu (primer: Boomerang) ili da izaberete fotografiju ili video iz galerije kamere. Kliknite na KAMERA (ikonica foto-aparata) da biste snimili novu fotografiju ili video.

4. Kliknite u gornjem desnom uglu na STIKERE (ikonica nasmejanog četvorougla), a zatim na ANKETA (POOL).

5. Unesite pitanje, pa kliknite Da ili Ne da biste prilagodili odgovore.

6. Kliknite na Gotovo (FINISH) u gornjem desnom uglu.

7. Da biste promenili publiku za svoju priču, možete da kliknete Privatnost (ikonica točkića) u donjem levom uglu.

8. Kliknite Podeli (SHARE) u priči.

 

Rezultati ankete

Kada delite anketu, ljudi mogu da odgovore na nju dodirom opcije koju ste dali. Kada neko izabere odgovor, može da vidi trenutne rezultate ankete.

Kada prikažete svoju priču i brzo prevučete prstom ili mišem nagore, možete da vidite koliko je glasova dobila svaka opcija i kako je svaka osoba glasala.

Komentari (0)

Loading