POSEBNO PRIMETNO KOD DEČAKA Deca koja spavaju s roditeljima u krevetu dokazano su pametnija
Shutterstock

Deca koja se noću ušunjaju u krevet i spavaju sa roditeljima verovatno će biti inteligentne, samouverene i samouverene odrasle osobe, pokazalo je istraživanje.

Kako izveštava Practical Parenting, za decu koja više vole da spavaju sa roditeljima se kaže da su pametnija i uspešnija u školi, a kasnije i na radnom mestu. Istraživanje je pokazalo da su ova deca na kognitivnim testovima tokom prvih godina školovanja postigla veći rezultat od svojih nastavnika.

Takođe, naučnici su došli do podataka koji pokazuju da su deca koja spavaju sa roditeljima zadovoljnija u mlađem uzrastu, kao i u odraslom dobu, a to je posebno bilo primetno kod dečaka.


"Gledajući uzorak studenata psihologije, retrospektivna studija je pokazala da muškarci koji su spavali sa roditeljima imaju više samopoštovanja, manje krivice i manje anksioznosti", navodi se u studiji.

Ovo je posebno dobra vest za sve roditelje koji teško spavaju jer njihova deca zauzimaju ceo krevet. "Nisam siguran da mi je udobno da ležim na komadu dušeka bez navlake i sa nogom svog deteta na licu.

Ali pokušaću da se setim ovih pogodnosti sledeći put kada mi bude dosta ovakvog spavanja", prokomentarisala je mama Nikol Dejvis, čija deca često spavaju sa njom i njenim mužem u krevetu. Međutim, stručnjaci upozoravaju da se zajedničko spavanje ne preporučuje kada su u pitanju bebe i mala deca jer može izazvati gušenje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading