Poza u kojoj žene doživljavaju BRUTALAN ORGAZAM: Rezultati NOVE STUDIJE pokazali su kad žena najviše UŽIVA

Vesti 05.10.2022 23:00 0

Iako se misionarska poza često karakteriše kao najdosadnija, nauka tvrdi da upravo nju žene treba da biraju ako se nadaju orgazmu

Poza u kojoj žene doživljavaju BRUTALAN ORGAZAM: Rezultati NOVE STUDIJE pokazali su kad žena najviše UŽIVA

Shutterstock

 

Naime iako je internet pun saveta kako zadovoljiti ženu u krevetu, ovo je za sad jedini naučno dokazani, kaže dr Laurie Mintz, autorka knjige o ženskom orgazmu „Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – And How to Get It“.

A da žene s tim imaju problem pokazalo je nekoliko studija tokom vremena; jedna je tako sprovedena pre par godina na 800 američkih studenata, a rezultati kažu da žene tokom seksa orgazam dožive svega 39 odsto vremena, dok kod muškaraca to 91 odsto vremena koje provedu vodeći ljubav.

Iako ponekad naravno i odglume kako bi poštedele partnerova osećanja, žensko zadovoljstvo nije tajanstvena i nedokučiva stvar i svima bi trebalo biti poznato da ne može svaka žena doživeti orgazam od penetrativnog seksa.

Da bi proverili koja je za to najpogodnija poza, u ovoj su studiji istraživači iz privatne ginekološke klinike New H Medical u Njujorku ispitanicama pratili dotok krvi u klitoris za vreme seksa u različitim pozama, uključujući misionarsku, kaubojku (licem u lice) i pseću pozu.

Na njima su, kažu, koristili ultrazvučni skener i njime otkrili da se klitoris najviše puni krvlju, što je ključno za orgazam, baš u misionarskom položaju.

– Iako mnogi govore o tome zašto je koja poza dobra, malo je naučnih istraživanja koja procenjuju vezu između različitih seks položaja i ženskog orgazma – rekla je za Metro dr Kimberley Lovie, dodajući i da se najmanje uspešnom za taj cilj pokazala pseća poza.

Komentari (0)
Loading