Na ovaj način je nećete oštetiti: Odaberite pravi šampon za vaš tip kose
Foto: Shutterstock

Svakodnevno pranje kose nekada može oštetiti kosu, posebno ako koristite suviše agresivne šampone koji ne odgovaraju vašem tipu kose. Savet je da birate šampon u skladu sa kvalitetom i tipom kose.

Šampon za normalnu kosu, predviđen je za vlasi koje nisu hemijski tretirane i za one sa umerenom količinom sebuma. Ova vrsta šampona koristi lauril sulfat, koji pruža dobro čišćenje.

Šamponi za suvu kosu namenjene su onima koji često farbaju, peglaju ili na neki način stilizuju kosu. Šamponi za suvu kosu trebalo bi da dobro očiste i zaštite kosu.

Šamponi za svakodnevno pranje su blagi i retko kada sadrže dodatne regeneratore. Ukoliko koristite ove šampone savetuje se odvojena upotreba regeneratora i drugih sredstava za zaštitu kose.

Šamponi za dubinsko pranje su prikladni za one koji koriste proizvode za stilizovanje, kao što su gelovi, sprej za kosu. Ovi šamponi sadrže lauril sulfat za uklanjanje polimera koji se nakupljaju na dlaci. Savetuje se upotreba jednom nedeljno.

Postoje i šamponi za bebe, koji su veoma blagi i namenjeni dečjoj kosi. Medicinski šamponi su namenjenu lečenju psorijaze, seboroičnog dermatitisa, bakterijske ili gljivične infekcije. Sadrže aktivne sastojke. Šamponi za profesionalnu upotrebu ne bi trebalo da se često koriste, osim pre šišanja ili oblikovanja kose.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading