Poslušajte savete stručnjaka: Koliko često smete da perete grudnjak?
Foto: Shutterstock

Iz nekog razloga žene grudnjake nakon nošenja odlažu u fioke ili na adekvatno mesto gde ih drže, ne bacajući ih poput ostale nošene odeće tokom dana u korpu za veš. Ako ih pitate, neće znati da objasne zbog čega je to tako, ali vrlo je verovatno da žele da oni ostanu sačuvani te ih manje tretiraju pranjem. Međutim, treba imati u vidu da jednako poput druge odeće koju nosimo i i grudnjaci na sebi zadržavaju znoj i neprijatne mirise. Stručnjaci savetuju da redovan raspored pranja grudnjaka može da produži njegov životni vek.

Pranje nakon 2 do 3 nošenja najbolje

Najidealnija dinamika pranja ovog rublja je dva do tri nošenja. Ukoliko je u pitanju fina čipka koju nosite za posebne prilike može i ređe, ali sintetika i pamuk moraju da se peru češće.  Ako ste tokom dana vežbali i trenirali te koristite sportski bra onda je nephodno da se stavi u veš mašinu nakon svakog nošenja, jer upija najviše znoja i neprijatnih mirisa, koji će se zadržati i kasnije osećati.

Naša tela luče znoj, sebum i ćelije kože, koje se tokom dana prenose na odeću koju nosimo i koju dodiruje naša koža. To uključuje i grudnjake koji posebno apsorbuju znoj, a koji se može nakupiti, smatraju stručnjaci, a prenosi Instajl.

Potpuno je individualno da li ćete nosiiti grudnjak između pranja, ali svakako treba obratiti pažnju na nalepnicu  i prati ih po utvrđenim pravilima. Takođe, poželjno je korišćenje delikatne torbe i sušeje na svežem vazduhu kako bi duže trajali.

Koliko često nositi isti grudnjak

Sa druge strane, dama poručuju stručnjaci da ne treba nositi grudnjak dva dana za redom, da bi se dao prostor vlaknima na tkanini da se odmore i povuku. U suprotnom će se oni brzo istrošiti.

Retko pranje grudnjaka može dovesti do toga da se na njima sakupljaju znoj i neprijatni mirisi, a samim tim i bakterije koje mogu da prouzrokuju probleme sa kožom poput iritacija i osipa.  Da biste izbegli ovaj problem, stručnjaci savetuju da koristite visokokvalitetni deterdžent za pranje rublja.

Komentari (0)

Loading