brijanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sve zavisi od toga koliko puta se brijete. Brijanči su namenjeni za jednokratnu upotrebu, ali uglavnom se koriste za oko 5 brijanja. Stručnjaci preporučuju da ga koristite za 5-7 puta i potom zamenite drugim.

Brijači koji su zarđali ili tupi zamenite bez obzira na broj korišćenja. Tupa ošrica vam neće lepo izbrijati željene delove tela, već će mnoge preskočiti, a može da dođe i do urastanja dlačica.

Potrebno je voditi račina gde spuštate brijače, budući da su topla i vlažna područja leglo bakterija. Izbegavajte predeo na kadi ili u tuš kabini. Umesto toga brijače držite u komodicama iznad ili ispod lavabou u kupatilu.

Posebno je osetljivo područje oko bikini zone, pa je higijena brijača veoma bitna. Nikada ne pozajmljujte brijače i vodite računa gde ih spuštate.

Muškarci bi trebalo da menjaju brijače prosečno na 2 nedelje ili kada primete da se oštrica istupela. Kao i kod žena i kod jačeg pola je to individualno.

Dermatolozi smatraju da ukoliko primetite da vaš brijač nije više dobar ili da je preterano tup, savet je da ga bacite i kupite nov, bilo brijač, bilo zamenski deo. U tom slučaju poželjnije je preskočiti brijanje nego se brijati neispravnim brijačem. Brijanje starim brijačem može dovesti do iritacije, a intimna regija je posebno osetljiva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading