Da li ste sami KRIVI što KILOGRAMI nikako ne odlaze? Ovo su GREŠKE koje pravite i tako provereno USPORAVATE metabolizam!

Vesti 01.10.2022 10:00 0

Prestanite ovo da radite

kilogrami

Shutterstock

Ne jedete dovoljno, već premalo?
Dijeta sa deficitom kalorija – konzumiranje manje nego što sagorevate – je osnova gubitka težine.
 

Ali Dejvid Viner, specijalista za obuku i ishranu u aplikaciji za treniranje fitnesa i načina života kaže da to može postati kontraproduktivno ako ne jedete dovoljno kalorija za početak.

-Naša tela su neverovatno pametna i kada drastično smanjimo unos kalorija, ono zna da ne jedemo dovoljno i smanjuje brzinu kojom sagorevamo kalorije stoga usporava naš metabolizam - rekao je on. 

Da li ste sami KRIVI što KILOGRAMI nikako ne odlaze? Ovo su GREŠKE koje pravite i tako provereno USPORAVATE metabolizam!

Pexels

 

- Ovo je ono što neki ljudi nazivaju "režim gladovanja"  naše telo će početi da skladišti masti koje već imamo jer predviđa da više nećemo dobijati hranu - dodao je. 

Umesto da jedete manje, fokusirajte se na ono što jedete i uverite se da je hranljivo.
 

Preskakanje obroka nikako ne bi trebalo da se događa. Nedostatak kalorija tokom dana će nas naterati da posegnemo za najbržim rešenjima koja su često nezdrava.

Hrana je gorivo, kaže on, i nikada je ne treba preskakati.

-Fokusiranje na tri obroka puna proteina i hranljive grickalice je mnogo zdraviji način da održite kalorijski deficit i izgubite težinu - dodaje. 

Dok je protein potreban za rast mišića, potreban je i iz mnogo drugih razloga, uključujući održavanje zdrave težine i metabolizma .


Zato se pobrinite da u svakom obroku uživate u hrani bogatoj proteinima, kao što su piletina, ćuretina, riba, morski plodovi, tofu, jaja, govedina, mlečni proizvodi, orasi i mahunarke.

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading