Prljavština će nestati za tren oka: Napravite domaće sredstvo za čišćenje rerne
Foto: Shutterstock

Iako bi dubinski trebalo makar jednom mesečno oprati rernu, posebno ukoliko često pečemo hranu na ulju ili masti, malo ko to zaista i radi. U svakoj rerni ima toliko detalja, nekad nam deluje nerealno koliko može da se uprlja nakon samo nekoliko korišćenja. 

Upravo zbog toga se taj posao često odlaže ili se šporet čisti samo površinski, čime se samo dodatno pogoršava situacija. Nedavno su stručnjaci potvrdili da prljava rerna čak troši i više struje u odnosu na onu koja je redovno održavana. 

Maksin Dvajer ima savršen savet za rešavanje ovih upornih nečistoća. Naime, prvo rernu morate zagrejati na 100 stepeni, a potom sačekati nekoliko minuta da se ona prohladi kako se ne biste ispekli prilikom čišćenja. Za to vreme napravite domaće sredstvo za čišćenje koje fantastično čisti šporet, a za njega vam je potrebno samo 100 ml belog sirćeta i 8 kašičica praška za pecivo.

Dobićete smesu punu mehurića, pa sačekajte nekoliko sekundi dok se vrenje "smiri". Smesu nanesite na masne površine rerne. Posle samo nekoliko sekundi masnoća bukvalno nestaje. Površine zatim možete obrisati i krpom, ali i ne morate.

Komentari (0)

Loading