Plava kosa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ono što frizeri preporučuju posle odmora jeste da osvežite kosu novom frizurom ili skratite oštećene krajeve. Pre farbanja kose, koje većina žena traži čim se vrate sa mora jer im je boja izbledela, preporučuju antioksidativne tretmane sa vitaminom C, koji dubinski čiste i hidriraju kosu kako bi boja imala maksimalan učinak i sjaj.

Tretman keratinom

Keratinski tretman obogaćuje kosu idealnom količinom keratina za dubinsku hidrataciju i zaglađivanje i jača kosu od unutrašnje do spoljašnje površine, te kosa postaje vidljivo glatkija i reflektuje svetlost.

Alternativno, onim ženama koje žele lakši i kraći tretman koji ne zahteva upotrebu prese kao što je keratin, frizeri preporučuju tretman botoksom.

Tretman botoksom: idealan za duboku hidrataciju kose posle leta

Možda ste upoznati sa botoksom za lice koji se primenjuje za njegovo podmlađivanje, ali botoks za kosu je manje poznat. To je veoma koristan tretman jer ima sposobnost da kosi da izgubljenu sjaj i vitalnost. Ima svojstva protiv starenja. Kao što botoks za lice obnavlja i vraća svežinu, tako je botoks za kosu idealan za „podmlađivanje“ kose posle leta. Obnavlja i dubinski hidrira, istovremeno sanira oštećenja, čineći da kosa dobija zdrav, glatki i sjajni izgled.

Takođe kosa dobija na volumenu, zahvaljujući primenjenom rastvoru koji sadrži proteine, vitamine, aminokiseline i lipide i stimuliše proizvodnju elastina, kolagena i keratina u kosi. Tako se debljina dlake povećava za 20%, dok takođe pomaže da kosa raste brže.

Koliko dugo traje botoks za kosu?

Botoks za kosu traje oko dva meseca, u zavisnosti od tipa kose, a ne sadrži nikakve hemijske sastojke ili sastojke za ispravljanje kose. To je više tretman za duboku hidrataciju kose i nema ograničenja u vezi sa stilizovanjem kose nakon nanošenja, tako da kosu možete oblikovati kako god želite.

Neki od korisnih sastojaka koje sadrži su vitamin E za antioksidativno dejstvo, hranljiva ulja poput argana i makadamije, aminokiseline keratina koje zadržavaju vlagu u kosi, natrijum hijaluronat i morski kolagen.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading