FRIZERKA OBJASNILA Evo šta nikako ne smemo da radimo kada je kosa mokra (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Poznata frizerka Rejčel Valentajn je tako korisnike Tik Toka iznenadila kada je u videu izjavila da kosa nikada ne bi trebalo da se veže dok je mokra, i to iz opravdanog razloga.

Verovatno često kosu nakon kupanja u bazenu ili moru brzo zavežete u konjski rep ili punđicu, no to baš i nije pametno i, kako kaže stručnjakinja, može imati negativne posledice dugoročno.

Ove namirnice pospešuju rast kose.

Kako piše Mirror, u videu je frizerka objasnila kako se mokra kosa nekada ponaša kao elastična traka, odnosno razvlači se i onda se 'vraća', a na kraju - pukne.

Pokazujući koliko kosa može biti krhka,Rejčel je uzela pramen mokre kose i pokazala to što je rekla pred kamerama.

- Kada je kosa suva, ne rasteže se.Dakle, veća je verovatnost da ćete oštetiti kosu ako je mokru vežete u punđu ili konjski rep.

Tada je kosa jednostavno puno osetljivija, rasteže se, a ponekad i pukne - objasnila je.

Neki korisnici u komentarima su joj zahvalili na upozorenju, neki i sami delili neke svoje savete, a neki su hteli saznati još detalja.

- Može li kosa da se labavo isplete u pletenicu? - upitala je jedna korisnica, a Rejčel je odgovorila da bi to bilo u redu, no da bi po pitanju lepote i zdravlja, kosu bilo najbolje pustiti da se osuši na vazduhu.

@rachelvalentinehair Replying to @Alice Barnes-Clark why we shouldnt tie our hair up when its wet! #haircaretips #hairbreakage #healthyhairtips ♬ original sound - Rachel Valentine

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading