Počeli ste da jedete ZDRAVO, ali se ne osećate najbolje? Nagla promena JELOVNIKA može delovati negativno na vaše telo, a ovo su simptomi

K.Ć. Vesti 11.08.2022 22:00 1

Kada započinjemo zdravu ishranu, fokusiramo se samo na pozitivne stvari

žena

Shutterstock

Novi način ishrane nam pomaže da izgubimo višak kilograma, poboljšamo izgled kože i pozitivno utičemo na dobrobit. Međutim, nisu svi svesni da promena vaše ishrane takođe može imati neželjene efekte.

Zatvor ili dijareja

Zdrava ishrana ima mnoge dugoročne prednosti, ali početak nije uvek lak. Znajući šta može da vam se desi kada počnete da se hranite zdravo. Neke stvari bi mogle da vas iznenade. Ne nužno pozitivno.

Iznenadna promena navika u ishrani može dovesti do toga da vaš stomak ne može da se nosi sa novim obrocima. Velike količine vlakana, svežeg voća ili povećan unos proteina mogu imati privremene neželjene efekte. Nemojte se iznenaditi ako na početku zdrave dijete dobijete zatvor ili dijareju. Ove neželjene efekte možete minimizirati tako što ćete postepeno unositi promene.

Gasovi 

Mnogi zdravi proizvodi imaju efekat nadimanja. Tokom prvih nekoliko dana na novoj dijeti, možda ćete imati problema sa gasovima. Vaš stomak mora da se navikne na drugačiji način ishrane. Fizička aktivnost može pomoći.

Problemi sa kožom

Jedan od neželjenih efekata zdrave ishrane mogu biti neki početni problemi sa kožom. Bubuljice su rezultat čišćenja tela. Vaše telo se tako oslobađa štetnih materija. Ne brinite, ova faza ne traje večno i samo je morate preživeti. Kasnije će biti samo bolje.

Povećanje telesne težine

Jedan od vaših ciljeva je bio da izgubite kilograme, a u međuvremenu ćete možda otkriti da indikator težine pokazuje više nego obično. Onda je vredno preispitati svoj meni. Zdravo ne znači uvek malo kalorija. Mnogi proizvodi daju veliku količinu kalorija, pa je vredno obratiti pažnju na to prilikom sastavljanja obroka. Povećanje telesne težine na novoj ishrani može biti uzrokovano i povećanim sadržajem želuca.

Umor

Ograničavanje količine šećera i kalorija može vas umoriti. Prvi dani su najteži. Telo je naviklo da dobija mnogo više energije. Sada počinje da mu nedostaje. Umor i glavobolja su prilično česte kada promenite ishranu.

Ako ne možete da se nosite sa željom za nečim slatkim, možete izabrati hrom. Dodatak jelu pomaže u smanjenju apetita i poboljšanju metabolizma.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
zora
11.08.2022 22:17

Sta podrazumevate pod jesti zdravo u svetu transformacije svega sto se stavlja u usta. Apsolutno nista nije zdravo od voca do povrca pa sve do transformisanog mesa koje nas ubija.