grudi
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Postoje određene namirnice koje su odlične za grudi, kako otkriva nutricionistkinja Dr Džinal Patel za Healthshots.

Sočivo

Sočivo, mlečni proizvodi i jaja su namirnice bogate proteinima koje vam mogu pomoći da zategnete grudi.

Pasulj

Pasulj je pun vlakana i sprečava opuštanje grudi nakon trudnoće i zbog starenja, održavajući zdravo stvaranje tkiva.

Kurkuma

Kurkuma ima protivupalna svojstva koja održavaju protok krvi zdravim, posebno u ženskim grudima nakon dojenja, i sprečavaju opuštanje grudi.

Šljiva

Antioksidansi protiv starenja i kancera mogu se naći u šljivama, breskvama i borovnicama. Ovi antioksidansi takođe drže krvne sudove otvorenim, održavajući nesmetan protok krvi. Vaše poprsje će ostati punije i čvršće kao rezultat zdravog krvotoka.

Semenke i orašasti plodovi

Da biste održali čvrste grudi, odličan izbor su seme bundeve, seme suncokreta, seme lana i seme anisa, jer podižu prirodne nivoe estrogena u telu. Kao snažan izvor proteina i masti, pored semena, orašasti plodovi su takođe dobri za čvrste grudi.

Kupusnjače

Povrće kao što je brokoli, kupus i karfiol ima fitoestrogene, koji oponašaju estrogen i održavaju zdrave grudi. Zapamtite da zeleno lisnato povrće treba da bude deo vaše svakodnevne ishrane, bez obzira na tegobu koja vas muči.

Masna riba

Losos, sardine, tunjevina i druge masne ribe su odlični izvori omega-3 masnih kiselina. One mogu pomoći u popravljanju štete koju nanose slobodni radikali, što ih čini dobrim za podizanje opuštenih grudi. U stvari, pokazalo se da neki morski plodovi povećavaju polne hormone i podstiču razvoj tkiva dojke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading