NAPRAVITE LEKOVITI JAMU Prirodni napitak pun antioksidanata, smanjuje upale, poboljšava varenje
Sok od jamua je prirodna i antiupalni tonik koji ima brojne potencijalne zdravstvene benefite, uključujući i poboljšanje varenja, kao i umanjenje bola.
Jamu je tradicionalni indonezijski lekoviti napitak od korenja, bilja, cveća, kora i začina. Jedna od njegovih jednostavnijih verzija ima sve više poklonika među virtuelnom wellness zajednicom, jer, osim što je ukusan, ima protivupalna, antioksidativna, antivirusna i antibakterijska svojstva, piše Magda Dežđek.
Isprobajte sami - evo recepta!
Sastojci:
1 šoljica sveže kurkume, očišćene i iseckane
½ šoljice svežeg đumbira, očišćenog i iseckanog
4 šolje vode
½ šoljice meda
¼ šoljice sveže ceđenog soka od 2–3 limete
Priprema:
U blender dodajte kurkumu, đumbir i vodu. Blendirajte dok se sastojci ravnomerno ne pomešaju. Ulijte smesu u lonac, pa kuvajte na srednje jakoj vatri. Kad prokuva, smanjite vatru tako da napitak lagano krčka oko 15 minuta.
Sklonite lonac sa vatre, pa napitak začinite medom i sokom od limete. Promešajte pa procedite kroz sito. Sipajte u teglu i čuvajte u frižideru. Napitak možete piti topao, na sobnoj temperaturi ili rashlađen kockicama leda.
BONUS VODEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)