ODUŠEVIĆETE SE REZULTATIMA Evo zašto bi trebalo da stavljate aluminijsku foliju u vašu mašinu za pranje sudova
Foto: Shutterstock

Popularna tiktokerka nedavno je na svom TikTok nalogu objavila kako stavlja kuglice od aluminijumske folije u mašinu za pranje sudova.

Ona tvrdi da je ovo sve što vam je potrebno za svetlucavo srebrno posuđe.

Evo i kako.

Da li zaista treba da stavim foliju u mašinu za pranje sudova?

Mašine za pranje sudova bi trebalo da nam olakšaju život, ali to nije uvek slučaj. Pribor za jelo, može biti nezgodan za pranje. Ako izvadite vaš srebrni pribor iz mašine za pranje sudova i on izgleda prljav, nemojte još kupovati novu mašinu. Aluminijumska folija može biti sve što vam treba da očistite ogrebotine i prljave mrlje sa srebrnog posuđa.

Sledeći put kada budete punili mašinu za pranje sudova, odvojite sekundu da otkinete komad aluminijumske folije i zgužvate ga u kuglicu.

Kuglicu ubacite u odeljak u korpi za pribor za jelo i pokrenite ciklus čišćenja kao i obično. Svaki put ćete dobiti sjajni srebrni pribor!

Kako ovo zapravo funkcioniše?

Aluminijumska folija ostaje zarobljena u korpi za pribor za jelo, tako da ne čisti vaš srebrni pribor. Umesto toga, objašnjenje se odnosi na to kako lopta od folije stupa u interakciju sa hemikalijama u tabletama za mašinu za pranje sudova.

Reakcija je neka vrsta procesa oksidacije, gde se potamnjelo srebro natopi vodom i deterdžentom u prahu, a hemikalije u deterdžentu dolaze u interakciju sa hemikalijama u aluminijuskoj foliji. Ovaj proces ostavlja da vaš zatamnjeni srebrni pribor izgleda kao nov.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading