EVO KAKO DA PRAVILNO OPERETE KUPAĆI KOSTIM Većina pravi grešku koja dovodi do raspadanja materijala
Foto: Shutterstock

Način na koji perete kupaći kostim ima veliki uticaj na to koliko dobro će držati oblik i boju. 

Pranje kupaćeg kostima

Tkanine kupaćih kostima izložene su stalnom habanju od krema za sunčanje, soli, peska, ali ako naučite kako da perete kupaće kostime na pravi način, možete da zadržite njegov odličan izgled tokom cele sezone.

Pravilo broj jedan je da obavezno operite kupaći kostim nakon svakog nošenja - čak i ako ne ulazite u vodu.

Kreme za sunčanje sadrže sastojke koji mogu da budu štetni za tkaninu zato je važno da je isperemo nakon nošenja. Losioni na bazi minerala i uljne formulacije mogu vremenom da izazovu da tkanina požuti ukoliko se ne opere pravilno.

Najbolja stvar koju možete da učinite za svoj kupaći kostim je da ga isperite hladnom vodom čim ga skinete. Još bolje je da ga potopite u hladnoj vodi oko 30 minuta da biste uklonili većinu hemikalija i prljavštinu.

Kako oprati kupaći kostim u mašini za pranje veša?

Ako koristite mašinu za pranje veša za pranje kupaćeg kostima dobra je ideja da ga operete sa sličnim vrstama sintetičkih tkanina. Podesite mašinu za pranje na nežni ciklus, koristite hladnu vodu i blagi deterdžent.

Najbolje da kupaći okrenete naopako i da koristie posebne mrežice za pranje delikatnog veša kako biste sprečili zaglavljivanje i istezanje.

Kada se pranje završi, izvadite kupaći kostim i okačite ga da se osuši na vazduhu.

Česta greška je ostavljanje kupaćeg u vodi nakon korišćenja na nekoliko sati, ovo dovodi do slabljenja tkanine i bržeg habanja, piše Real Simple.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading