SO I PUTER IDU I U KAFU Poboljšajte dejstvo omiljenog jutarnjeg napitka
Foto: Shutterstock

I jedno i drugo na prvi pomen mogu da vam zgroze omiljeni napitak, ali u svetu je ovo već postao trend.

Alton Braun, američki dijetetičar, objašnjava da dodavanje male količine soli poboljšava ukus kafe, čini je gušćom, a i neutrališe gorčinu.

- Na ovaj način smanjujete potrebu za šećerom, sprečavate gojenje, pogotovo ako ste veliki kafopija, a nijedan od korisnih sastojaka kafe, magnezijum i antioksidansi, neće se izgubiti - kaže Braun.

On savetuje da je na dve kašike mlevene kafe dovoljno staviti četvrtinu kašičice soli.

U kafu je dobro dodati i malo putera, jer, kako kaže Braun, to pojačava delotvornost kafe za čak pet puta.

- Zahvaljujući mastima u puteru, duže osećate sitost, pa možete i da izgubite na kilaži, a pri tom nećete gubiti energiju tokom dana.

Istraživanja su pokazala da ovaj napitak pomaže u smanjenju holesterola u krvi i da je dobar za krvne sudove - ističe Braun.

U toplu kafu umešajte puter "na vrh noža" i uživajte.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading